Tie Wraps

Tie Wraps

TY-rap is de naam van het fabricaat Thomas & Betts en staat ook op de bandjes. Omdat T&B er als eerste mee op de markt kwam, is demerknaam als soortnaam gaan fungeren. Maar ook Colsonbandje verwijst naar de fabrikant. Tie wrap als eigennaam is dus onjuist, maar de Nederlandse spelling is dus wel tie wrap of tie-rip. 

Beschrijving Tie Wraps

Een tie-wrap, ‘tiewrap’ (volgens Onze Taal de officiële Nederlandse schrijfwijze), maar ook vaak als tyrap, tie-rap of tie-rib geschreven en genoemd als ‘ladderstrip’, kabelbinder, ‘bundelbandje’, ‘bindbandje’, ‘trekbandje’, ‘snelbinder’, ‘colsonbandje’ of ‘sjorbandje’, is een type verpakkingsmateriaal, meest als een plastic riempje, dat in het bijzonder bedoeld is voor het snel en eenvoudig aan elkaar bevestigen van elektriciteitskabels.

Tie Wraps, waarvoor worden die gebruikt?

Tie wraps zijn bandjes die zeer geschikt zijn voor het aan elkaar bevestigen van elektriciteitskabels, dit wordt ook wel bundelen genoemd. Daarnaast worden tie wraps gebruikt om elektriciteitskabels aan objecten te bevestigen. Tie wraps kunnen extra strak worden aangetrokken door speciaal gereedschap. Daarnaast zijn er speciale kniptangen voor tie wraps waarmee de tie wraps afgeknipt kunnen worden en er geen scherpe rand ontstaat waar mensen zich aan kunnen snijden. In sommige bedrijven en op sommige werklocaties is een goede afwerking van een afgeknipte tie wraps verplicht uit veiligheidsoverwegingen.

Tie Wraps, handig hulpmiddel

Tie Wraps zijn een handig hulpmiddel om met name materialen aan elkaar te bevestigen. Klik hier en bekijk ons assortiment Tie Wraps. 

Tie wraps bestellen/ kopen?

In onze webshop bieden wij een uitgebreid assortiment tie wraps Als u de tie wraps besteld/ koopt, heeft u deze vaak binnen 2 werkdagen in huis. 

Webshop met Tie Wraps

Weten welke tie-rips wij verkopen? Neem hier een kijkje in onze webshop!