Kabelbinders

Kabelbinders

Kabelbinders is de naam van het fabricaat Thomas & Betts en staat ook op de bandjes. Omdat T&B er als eerste mee op de markt kwam, is demerknaam als soortnaam gaan fungeren. Maar ook Colsonbandje verwijst naar de fabrikant. Kabelbinders als eigennaam is dus onjuist, maar de Nederlandse spelling is dus wel tie wrap of tie-rip. 

Beschrijving kabelbinders

Een Kabelbinder, ‘Kabelbinders’ (volgens Onze Taal de officiële Nederlandse schrijfwijze), maar ook vaak als tyrap, tie-rap of tie-rib geschreven en genoemd als ‘ladderstrip’, kabelbinders, ‘bundelbandje’, ‘bindbandje’, ‘trekbandje’, ‘snelbinder’, ‘colsonbandje’ of ‘sjorbandje’, is een type verpakkingsmateriaal, meest als een plastic riempje, dat in het bijzonder bedoeld is voor het snel en eenvoudig aan elkaar bevestigen van elektriciteitskabels.

Kabelbinders, waarvoor worden die gebruikt?

Kabelbinders zijn bandjes die zeer geschikt zijn voor het aan elkaar bevestigen van elektriciteitskabels, dit wordt ook wel bundelen genoemd. Daarnaast worden kabelbinders gebruikt om elektriciteitskabels aan objecten te bevestigen. Kabelbinders kunnen extra strak worden aangetrokken door speciaal gereedschap. Daarnaast zijn er speciale kniptangen voor kabelbinders waarmee de kabelbinders afgeknipt kunnen worden en er geen scherpe rand ontstaat waar mensen zich aan kunnen snijden. In sommige bedrijven en op sommige werklocaties is een goede afwerking van een afgeknipte kabelbinders verplicht uit veiligheidsoverwegingen.

Kabelbinders, handig hulpmiddel

Kabelbinders zijn een handig hulpmiddel om met name materialen aan elkaar te bevestigen. Klik hier en bekijk ons assortiment kabelbinders.

Kabelbinders bestellen/ kopen?

In onze webshop bieden wij een uitgebreid assortiment kabelbinders. Als u de kabelbinders koopt, heeft u deze vaak binnen 2 werkdagen in huis. 

Webshop met kabelbinders

Weten welke kabelbinders wij verkopen? Neem hier een kijkje in onze webshop!