Tie Wraps kopen? Definitie van een Tie Wrap!

Tie Wraps kopen? Definitie van een Tie Wrap!

Tie Wraps kopen? Graag vertellen wij u meer over dit fantastische product! Tie Wraps zijn immers ideaal om dingen aan elkaar vast te maken.

Een Tie Wrap

Een tiewrap (uitspraak: tairep) is een plastic riempje voor het samenbundelen of vastmaken van objecten, zoals kabelbundels. Een Nederlandse term is kabelbinder of Tie-Rips. Alternatieve aanduidingen zijn ladderstripbundelbandjebindbandjetrekbandjesnelbindercolsonbandje of sjorbandje. Het bandje is bedoeld voor eenmalig gebruik. Na het aantrekken kan het niet meer losser gemaakt of geopend worden.

Schrijfwijze Tie Wrap

Volgens Onze Taal is tiewrap de officiële Nederlandse schrijfwijze. Het woord wordt ook geschreven als tie-wraptyraptie-rap of tie-rib. Tie-wrap (letterlijk: trek vast – pak in) is een letterlijke beschrijving van wat het product doet, maar ook, gespeld als TY-rap, de merknaam van de oorspronkelijke producent, Thomas & Betts. Die naam staat op hun bandjes; andere fabrikanten gebruiken andere namen. Het woord tiewrap is dus een voorbeeld van merkverwatering, het gebruik van merknaam als soortnaam.

Varianten tie Wraps

De populairste variant van de tiewrap is een langwerpige strip nylon met aan een kant een geribbeld oppervlak en aan een uiteinde een opening met weerhaken waarin het andere, spitse uiteinde kan worden gestoken. De oorspronkelijke versie heeft een roestvrijstalen lipje in de kop. Deze tiewrap is veel duurder dan een tiewrap die van zuiver plastic is.

Tiewraps zijn vaak wit of zwart, maar alle kleuren van de elektronische kleurcode zijn leverbaar. Zo kunnen ze worden gebruikt om kabels met een kleurcode te merken. Er zijn ook tiewraps met aan het eind een rechthoekig vlakje dat beschreven kan worden.

De witte tiewraps zijn gevoeliger voor inwerking van ultraviolette straling en daardoor vooral geschikt voor gebruik binnenshuis. Buiten worden ze na verloop van tijd bros. Aan zwarte varianten wordt vaak roet toegevoegd, waardoor ze minder gevoelig voor ultraviolette straling worden en in buitentoepassing niet bros worden.

Tie Wraps kopen?

Klik hier om ons assortiment Tie Wraps te bekijken.

 

Share this post