Tie-rips, een uitgebreid assortiment om uit te kiezen!

Tie-rips, een uitgebreid assortiment om uit te kiezen!

Tie-rips, wie kent ze niet? De plastic bandjes die er in verschillende kleuren en maten te bestellen zijn. Ook zijn er ijzeren tie-rips, niet brandbare tie-rips en hersluitbare tie-rips. 

Tie-rips, hoe komen ze aan hun naam?

TY-rap is de naam van het fabricaat Thomas & Betts en staat ook op de bandjes. Omdat T&B er als eerste mee op de markt kwam, is de merknaam als soortnaam gaan fungeren. Maar ook Colsonbandje verwijst naar de fabrikant. Tiewrap als eigennaam is dus onjuist, maar de Nederlandse spelling is dus wel tiewrap of tie-rip. 

Waarvoor worden tie-rips gebruikt?

Tie-rips zijn bandjes die zeer geschikt zijn voor het aan elkaar bevestigen van elektriciteitskabels, dit wordt ook wel bundelen genoemd. Daarnaast wordt dit bindmateriaal gebruikt om elektriciteitskabels aan objecten te bevestigen. Tie-rips kunnen extra strak worden aangetrokken door speciaal gereedschap. Daarnaast zijn er speciale kniptangen voor tie-rips waarmee de tie-rips afgeknipt kunnen worden en er geen scherpe rand ontstaat waar mensen zich aan kunnen snijden. In sommige bedrijven en op sommige werklocaties is een goede afwerking van een afgeknipte tie-rips verplicht uit veiligheidsoverwegingen.

Tie-rips bestellen/ kopen?

In onze webshop bieden wij een uitgebreid assortiment tie-rips. Als u de tie-rips besteld/ koopt, heeft u deze vaak binnen 2 werkdagen in huis. 

Share this post