FAQ – Veelgestelde Vragen

Tie-rip Question

Veelgestelde Vragen

Zit je met vragen? Bijvoorbeeld over onze tie-rips, of over je bestelling? Kijk dan hieronder voor de meest gestelde vragen.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!
✉ info@tie-rips.nl ☎ 0228 – 74 81 23

Tie-rip Question White

We accepteren betalingen met Klarna tot een bedrag van maximaal €300,-. Voor meer informatie over het retourneren van bestellingen die geplaatst zijn via de Klarna betaalmethode wijzen we u op onze retourvoorwaarden.
Als een artikel op ‘beschikbaar op nabestelling’ staat betekent dit dat het bij ons laag of niet op voorraad is, maar dat we het wel binnenkort weer binnen verwachten te krijgen. Je kunt het dus nog wel bestellen, maar houdt rekening met verlengde levertijden.
We proberen onze voorraad natuurlijk op peil te houden, maar het komt wel eens voor dat een artikel niet of slecht leverbaar is. Als het op uitverkocht staat verwachten we het wel weer binnen te krijgen. Als je interesse hebt in iets wat op uitverkocht staat kan je het beste even contact opnemen om te informeren naar de verwachte levertijd.
Je kunt een pakket gewoon naar ons terugsturen, maar vermeld wel duidelijk op het pakket je eigen naam en/of het nummer van je bestelling. We zouden het natuurlijk erg op prijs stellen als je ons wel van tevoren even op de hoogte stelt per mail of met een telefoontje. We kunnen het pakket ook laten ophalen door onze koeriersdienst natuurlijk. Kijk hier voor meer informatie.
Dat kan, tijdens het afrekenen moet je dan het vakje ‘verzenden naar een anders adres’ aanvinken. Controleer dan goed welk adres het factuuradres en welke het afleveradres is.
Nee, retourneren is niet gratis. Je kunt natuurlijk gewoon retourneren als je wilt zolang het aan de retourvoorwaarden voldoet, maar de kosten hiervoor liggen bij de klant. Uiteraard krijg je je aankoopbedrag wel volledig terug, inclusief de oorspronkelijke verzendkosten.
Standaard zou je in de e-mail een factuur moeten krijgen na het afronden van je bestelling. Als je deze niet gekregen hebt, maar hier wel behoefte aan hebt, dan kan je altijd even contact met ons opnemen en dan versturen we ‘m handmatig nog een keer.
Dat kan zeker. U bent altijd van harte welkom om langs te komen in onze showroom, we kunnen alles wat u bij ons koopt ook toesturen. Je betaalt hier natuurlijk wel verzendkosten voor, net als in de webwinkel.
Jazeker, dit wordt Click & Collect genoemd. Deze keuze is te selecteren bij het afrekenen onder de verzendmethodes. Als je voor Click & Collect kiest hoef je natuurlijk geen verzendkosten te betalen.
Dat kan wel, maar dit is niet ingebouwd in de webwinkel als functie. Dit kan dus enkel in overleg met een medewerker die het achter de schermen voor u aanpast. Hiervoor kun je het beste even bellen, dat is vaak de snelste oplossing.
Jazeker! We hebben een showroom waar je al onze producten kunt komen bekijken. We zijn gevestigd op de Industrieweg 5 in Andijk.
Ja, wij leveren behalve in Nederland ook veel in België. Andere landen is ook zeker mogelijk (zelfs buiten Europa), maar dan enkel op aanvraag.
Ja, je kunt een notitie achterlaten op de ‘afrekenen’ pagina voordat je je bestelling afrondt.
Jazeker. Ben je professional en heb je interesse in om bij ons in te kopen, neem dan contact met ons op.
Deze wordt binnen 24 uur via de mail verzonden. Het kan voorkomen dat de mail in je spambox terecht is gekomen. Als deze hier ook niet in staat, dan kun je ons altijd even een mailtje sturen en dan sturen we ‘m je handmatig nog een keer toe.
Dat kan zeker. Hiervoor kan je contact met ons opnemen en dan nemen we je aanvraag zo snel mogelijk in behandeling. Wij zijn van mening dat vragen stellen geen geld mag kosten, offertes zijn dus altijd gratis bij ons!
Zeker! Een hoop van onze producten genieten zelfs al van een zogeheten staffelkorting, waarbij je meer korting krijgt naarmate je meer bestelt. Heb je echt grote aantallen nodig kan je altijd contact opnemen om een offerte op maat te laten maken.
Het duurt meestal 2 werkdagen tot een bestelling bezorgd wordt. Deze is tussentijds vrijwel altijd te volgen op de pagina van Packs met behulp van de Track & Trace code die per mail verstuurd wordt. Heb je deze niet ontvangen, neem dan contact met ons op en dan sturen we de code handmatig na.
Jazeker, standaardproducten kunnen altijd geretourneerd worden. We stellen hierbij wel als voorwaarde dat de zakjes van de tie-rips nog ongeopend zijn. Op deze pagina vind je meer informatie over ons retourbeleid.
Nee, we kunnen de tie-rips helaas niet in kleinere aantallen krijgen dan per wat er in de zakjes zit. Bij de meeste tie-rips is dit 100 per zakje, maar naarmate het formaat van de tie-rips toeneemt zitten er ook minder in een zakje. Het exacte aantal staat altijd bij het artikel vermeldt.
We hebben de meeste afmetingen van onze leverancier wel op onze website staan. Een andere afmeting zou eventueel in overleg wel kunnen, maar zal dan in bulk besteld moeten worden. Compleet andere type tie-rips (zoals bijv. met bevestigingsoogje, labeltjes, RVS of simpelweg andere kleurtjes) zijn op aanvraag beschikbaar.
Met ongeveer 2 werkdagen zou je je pakket thuis moeten kunnen verwachten. Doorgaans is het bij ons zo dat wij ’s ochtendsvroeg de bestellingen verwerken van de dag ervoor, en deze in de loop van de dag klaarmaken. Vervolgens komt ’s middags de koerier langs om de pakketten op te halen en worden ze gesorteerd en bezorgd.
Jazeker, maar hier wordt wel een toeslag voor gerekend vanuit onze transporteur. Dit is daarom dus ook terug te zien in de vorm van verhoogde verzendkosten. Voor Texel komt dit neer op een toeslag van €10, voor de andere Waddeneilanden is dit €20.
Wij werken samen met Luna Koeriers, een lokale koeriersdienst voor pakketten welke onder het grotere Packs valt. Packs is dan ook hoofverantwoordelijk voor het bezorgen van uw pakketjes. Net als dat Luna Koeriers bij ons lokaal werkt, kan er bij de klant in de buurt ook een bedrijf onder Packs vallen welke uiteindelijk voor de deur staat voor de bezorging. Voor palletwerk schakelen we de hulp in Beentjes Transport.
Binnen Nederland is het voor de meeste standaard zendingen €9,95. Naar België is dit €19,95. Als je voor €75 of meer zou bestellen dan is verzenden binnen Nederland gratis.
Het is altijd erg onduidelijk wat nou de goede benaming is, maar veelvoorkomend zijn tie-rip, tie-wrap en tyraps. Volgens meerdere bronnen is ‘tie-wrap’ de officiële schrijfwijze, maar ook dan is er nog discussie over of het met of zonder streepje ertussen is. In dit artikeltje gaan we er wat dieper op in.
Jazeker, ze zijn inderdaad hittebestendig, maar ze zijn niet vuurbestendig. Onze tie-rips zijn getest en functioneren perfect tussen de -40 en de +85 °C. Temperaturen buiten die schaal kunnen we geen garantie meer geven op de functionaliteit van onze tie-rips.
Onze tie-rips zijn gemaakt van een hoge kwaliteit kunststof, Polyamide 6.6. Dit is een krachtige kunststof zonder concessies op de flexibiliteit. Onze tie-rips worden gemaakt zonder het gebruik van siliconen of halogeen.
Nee, als een tie-rip eenmaal vast zit kan je deze in principe niet zomaar meer los krijgen. Als je deze toch los wilt maken kan je de tie-rip het beste gewoon doorknippen of -snijden. Er zijn wel hersluitbare tie-rips, wanneer je van tevoren al weet dat je de tie-rip weer los wilt maken kan je beter voor deze tie-rips gaan.

De eigenschappen van onze tie-rips zijn afhankelijk van het type tie-rip, hieronder een tabelletje met benaderingen van de maximale diameter en trekkracht. Kijk voor de exacte gegevens bij de specificaties op de productpagina zelf.

Breedte 2,5 mm 3,6 mm 4,8 mm 7,6 mm 9 mm 13 mm
Trekkracht 8 kg 18 kg 22 kg 54 kg 79 kg 114 kg
Lengte 10 cm 12-16 cm 20-25 cm 30-37 cm 43-48 cm 53-61 cm 71-78 cm 92 cm 102 cm 122 cm 153 cm
Diameter 2 cm 3-4 cm 5-6 cm 8-10 cm 11-13 cm 14-17 cm 20-23 cm 26 cm 29 cm 36 cm 46 cm