Hoe werkt een tyrap?

Tyraps zijn de welbekende nylon, plastic of PVC trekriempjes, waarmee je voorwerpen aan elkaar vast kunt maken. In feite is een tyraps een langwerpige strip plastic. Aan de ene kant heeft de tyraps ribbels, aan de andere kant is de tyraps glad. Aan het ene uiteinde van de tyraps zit een opening, en aan het andere uiteinde een spitse punt. Steek je de punt door de opening, dan vallen de ribbels op de tyraps precies in de weerhaken die in de opening van de tyraps zitten. Je kunt de tyraps zo ver aantrekken als je wilt, maar je kunt de tyraps dan niet meer terug uit de opening trekken. De weerhaken zorgen er namelijk voor dat de tyraps niet meer die kant op kan. In feite ontstaat er dus een lus, die je alleen maar strakker kunt aantrekken. Een tyraps tang kan je helpen de tyraps zo strak mogelijk te trekken. Zo’n tang is ook handig wanneer je de tyraps weer wilt losknippen, zonder de kabel eronder te beschadigen. Ook heb je speciale tyraps die je kunt hergebruiken.

Voordelen tyraps

  • Tyraps zijn sterk;
  • Tyraps zijn eenvoudig te gebruiken;
  • Tyraps komen in grote hoeveelheden;
  • Tyraps zijn leverbaar in diverse kleuren.

Ander voordeel van Tyraps

Met Tyraps bundel of bevestig je in een handomdraai producten en objecten. Je kunt er ook uitstekend zakken mee sluiten. De bandjes zijn gemaakt van stevig, slijtvast polyamide. Wikkel de tyraps om dat wat je vast wilt maken, haal het ene uiteinde door het andere, trek goed aan en de klus is geklaard. Kies uit elke gewenste breedte en lengte in een goedkope bundel tyraps.

Vragen over tyraps?

Heeft u vragen over ons assortiment Tyraps? Tyraps komen in verschillende soorten en maten. Wij adviseren u graag persoonlijk over onze Tyraps. Klik hier voor onze contactgegevens.